Single post

Vårens första möte onsdag 3:e feb på Sofielunds folkets hus

Nu börjar vi förberedelserna och planerna för vår och sommar! Välkomna till vårens första möte onsdag 3:e Februari på Sofielunds folkets hus. Adressen är: Rolfsgatan 16, Malmö.

Vi välkomnar alla intresserade i närområdet att vara med och odla! Ni som har vägarna förbi dammen eller brukar njuta av solen och lugnet i Mullbärsbacken. Kom gärna med idéer och förslag!

Välkomna alla kreativa studenter från Malmö Högskola, SLU Alnarp, Lunds Universitet! Här finns en plats för era projektidéer och en skön jordnära avkoppling från studiestressen. Vi hoppas att Glokala Folkhögskolan och den nybildade Holma Folkhögskola i Höör (med permakultur som en bärande idé) kommer att gå i täten tillsammans med bildningsförbunden för att genomföra omvandlingen av Malmö till en ekologiskt hållbar stad! Mullbärsbacken kan vara en viktig pedagogisk pusselbit i denna utveckling.
Men vi sysslar också med mera praktiska ting som vårplantering, sådd och hur vi ska förbättra betingelserna för de varelser som flyttat in i vår dunge och nya damm –  svampar, insekter, humlor, bin och fåglar, näckrosor, skräddare, grodor och små karpar!
Hur ska de klara frost och torka? Och hur ska de bäst kunna umgås med alla trevliga hundar som älskar att ta sig ett dopp i dammen? Hur ska vi utforma Mullbärsbacken tillsammans så att den tillgodoser många rimliga behov och ändå fortsätter att vara en Skogsträdgård?
Gröna hälsningar!
Arne Jansson, Mats Håkansson, Per-Jan Pehrsson och David Lindh

(som synes en tråkigt mansdominerad grupp, sedan alla starka kvinnor gått vidare – så välkomna alla nya, engagerade, starka kvinnor!)

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes